Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Guide: Derfor bør du vælge sengetøj af bambus

Bambussengetøj er fremstillet af naturlige bambusfibre, som har en række fordele. Bambus føles blødt og køligt mod din hud, og det er naturligt antibakterielt og allergivenligt. Det er også meget bæredygtigt, da bambus kræver meget lidt vand for at vokse – betydeligt mindre end bomuld.

Bambusfibre fungerer godt med alle temperaturer – uanset om du har det for varmt eller for koldt, mens du sover, vil bambus hjælpe dig med at holde dig komfortabel og samtidig reducere irriterende nattesved.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor du bør vælge bambus sengetøj, bør du læse med herunder. Vi har samlet en række interessante facts om, hvorfor bambus er fremragende til sengetøj. Det er nemlig både blødt, antibakterielt og allergivenligt.

Bambussengetøj er blødt og holder i lang tid

Sengetøj af bambus har den samme blødhed som andre sengetøjstyper, men det er langt mere modstandsdygtigt og holder, selvom det bliver vasket ofte. Det gør sig særligt gældende, hvis man sammenligner med både bomulds- og silkelagener.

Herudover krøller bambus ikke nær så meget, hvilket gør det ideelt som både sengetøj og lagen. Det er blødt og minder på mange måder om silke, men det er både billigere og mere resistent, hvilket gør det til en klar vinder, hvis man sammenligner de to materialer.

Bambus er mere miljøvenligt end bomuld

Det er ingen hemmelighed, at bambus vokser utroligt hurtigt. Det er nemt at dyrke det, da det kræver meget lidt vand, og det betyder blandt andet, at der er en mindre miljøbelastning forbundet med bambus end eksempelvis bomuld.

Faktisk står bomuld for en stor del af den samlede CO2-udledning, og derfor er det en god idé at vælge bambussengetøj, hvis du vil gøre noget godt for miljøet. Da det samtidig kan holde i længere tid, gør du også noget godt for din pengepung.

Bambus er ideelt for dig, der døjer med allergi

Bambussengetøj mere skånsomt over for huden, hvilket gør det ideelt for dig, der har eksem eller andre former for allergi. Det har antibakterielle egenskaber, hvorfor det ligeledes er modstandsdygtigt over for lugtfremkaldende bakterier.

Det kan desuden bedre absorbere fugt, hvilket er en fordel, hvis du har tendens til at svede om natten. Det gør, at bambus ikke tiltrækker når så mange støvmider, og det hjælper ligeledes med at beskytte mod allergier.