Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Bambus er et bæredygtigt emballagemateriale

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige informationer omkring bæredygtig emballage. Det skyldes blandt andet, at der er mange måder, man kan være bæredygtig på. Ikke desto mindre, er bambus blandt de mest bæredygtige materialer på markedet. Det kan du læse mere om her.

Papir, pap og bambus anvendes ofte til emballage

Papir og pap anvendes til mange forskellige former for emballage, og det skyldes, at det er mere bæredygtigt end eksempelvis plastik. Det anbefales generelt, at der anvendes genbrugspapir, da der går mindre vand og mindre CO2 til produktionen.

Herudover er det væsentligt, at papiret er certificeret med f.eks. FSC-certifikationen. Det betyder, at det træ, der anvendes, kommer fra skove, hvor der ikke fældes flere træer, end skoven kan reproducere. Læs mere på https://dte.dk/.

Bambus er ligeledes et fornuftigt og bæredygtigt materiale til emballage. Det skyldes blandt andet, at bambus ikke har behov for hverken pesticider eller andre kemikalier for at vokse. Det bruger desuden mindre vand og optager mere CO2 end træer.

Bambus er herudover et holdbart og solidt materiale, hvorfor det kan anvendes til blandt andet bestik og sugerør. Det kan også brydes ned i fibre, så det kan anvendes til produktion af papir og pap, hvilket gør, at det også egner sig til mere klassisk emballage.

Hvad er bæredygtigt emballage?

Der er mange faktorer, som er afgørende for, hvorvidt materiale er bæredygtigt eller ej. Det kan eksempelvis sagtens være, at der er tale om bæredygtigt materiale, men hvis det påvirker dyrelivet, hvor det dyrkes, eller hvis arbejdsforholdene hos produktionsvirksomheden ikke er i orden, kan man så tvivl om, hvorvidt det er bæredygtigt eller ej.

Der findes af samme årsag ikke et endegyldigt svar på, hvordan bæredygtigt emballage defineres, da det afhænger af flere forskellige faktorer – eksempelvis kommer det an på, hvad det skal bruges til, samt hvordan det behandles, efter kunden har modtaget det.

Sådan sikrer du dig, at emballagen er bæredygtig

Hvis du vil sikre dig, at emballagen er bæredygtig, kan det være en god idé at overveje, hvilke råmaterialer det er lavet af, hvordan det produceres, hvordan det transporteres, samt hvordan det anvendes, og hvad der sker med det, når det skal smides ud.

Det er ikke udelukkende selve produktionen af emballagen, der skal være bæredygtig. Det skal samtidig kunne genbruges, så det kræver mindre at producere ny emballage. Der er således mange forskellige overvejelser, du skal gøre dig, hvis du vil sikre, at materialet rent faktisk er bæredygtigt.